diumenge, 20 de desembre del 2015

Els blocs en l'educació


ELS BLOCS EN L'EDUCACIÓ

Els blogs ofereixen moltes possibilitats d'ús en processos educatius. Per exemple, per estimular els alumnes en: escriure, intercanviar idees, treballar en equip, dissenyar, visualitzar de manera instantània del que produeixen, etc. La creació de Blocs per part d'estudiants ofereix als docents la possibilitat d'exigir-realitzar processos de síntesi, ja que en escriure a Internet han de ser puntuals i precisos amb els temes que tracten.

Els docents poden utilitzar els blogs per apropar-se als estudiants de noves maneres, sense haver de limitar la seva interacció exclusivament a l'aula. Per exemple, publicant materials de manera immediata i permetent l'accés a informació o recursos necessaris per realitzar projectes i activitats d'aula, optimitzant així el temps. També, ofereix als estudiants la possibilitat de millorar els continguts acadèmics, enriquint-los amb elements multimedials com: vídeos, sons, imatges, animacions o altres Web 2.0.
La facilitat amb què es creen i alimenten els blocs els fa molt cridaners perquè gràcies als assistents i les plantilles (dissenys) predissenyades, no cal concentrar-se en la implementació tècnica sinó en els continguts i materials a publicar. Això permet que qualsevol docent o alumne, sense importar l'àrea acadèmica, pugui crear recursos i continguts de temes educatius sense necessitat d'instal·lar aplicacions o de tenir coneixements de programació.

Aquí trobem alguns hipervincles que ens condueixen a blocs interessants amb continguts educatius :
Fem ManualsVols llegir?, i Idees magistrals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada